2012-01-23

Gott och enkelt recept med ugnsstekt lax med ett täcke av fetaost och örtkryddor.

Tid: 35 minuter
4 portioner.

Ingredienser:
•400-500 g wokgrönsaker
•olja
•salt
•500 g (4 portionsbitar) laxfilé
•2 dl crème fraiche
•100 g fetaost
•1,5 tsk italiensk salladskrydda eller andra örtkryddor t.ex. basilika, timjan

Gör så här:
Häll wokgrönsakerna i en ugnsform, de behöver ej tinas om de är frysta.

Ringla eller spraya olja över och salta.

Lägg (tinade) laxfilébitar ovanpå.

Blanda crème fraiche med fetaosten som du smular och salladkryddan. Bred detta ovanpå laxfilébitarna. Salta.

Ställ in i mitten av ugnen i 200°C i 20-25 minuter tills laxen är genomstekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar